Vaniljekranse med pinjekerner
21. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Line Thit Klein
Pinjekerner har en sød og skarp smag, der giver disse sprøde vaniljekranse lidt kant. Småkagerne indeholder også masser af mandelmel og vanilje, der giver den velkendte smag af vaniljekranse.
Ingredienser
Udstyr
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bland dem sammen med vaniljesukker og sukker.
Bland hvedemel og mandelmel sammen i en skål. Hak pinjekernerne fint.
Hæld hvedemel og mandelmel i en foodprocessor, og blend det sammen med smør i skiver.
Hæld ægget i, saml dejen, og læg den i en skål sammen med vaniljeblandingen og de hakkede pinjekerner.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt vaniljekransene ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen på 200° i 6-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på pladen, inden de lægges i en kagedåse eller serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også vores klassiske opskrift på vaniljekranse eller lækre fedtebrød