Vaniljekranse – den bedste opskrift!
Vaniljekranse er nogle af de bedste julesmåkager i verden, er vi mange, der mener. Og også de mest dekorative. Få opskriften på lækre hjemmelavede vaniljekranse her.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen.
Ælt smørret i blandingen, enten ved håndkraft eller i foodprocessoren – dejen skal have konsistens som brødkrummer.
Saml dejen med det sammenpiskede æg (det er ikke sikkert, du skal bruge hele ægget).
Fyld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor tylle, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
ELLER: Sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranseplade. Bag kagerne i 7-8 minutter ved 200°.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
10. december 2018 af
Louisa Lorang.
Foto: AOP