Vaniljekranse – den bedste opskrift!

10. november 2021 af .

Foto: AOP

Vaniljekranse er nogle af de bedste julesmåkager i verden, er vi mange, der mener. Og også de mest dekorative. Få opskriften på lækre hjemmelavede vaniljekranse her.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen.
Ælt smørret i blandingen, enten ved håndkraft eller i foodprocessoren – dejen skal have konsistens som brødkrummer.
Saml dejen med det sammenpiskede æg (det er ikke sikkert, du skal bruge hele ægget).
Fyld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor tylle, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
ELLER: Sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranseplade. Bag kagerne i 7-8 minutter ved 200°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Julesmåkagen over dem alle

Ingen jul uden vores elskede vaniljekranse. For mange er den sprøde, aromatiske vaniljekrans julesmåkagen over dem alle - og det forstår vi godt. Det kan slet ikke blive rigtig jul, uden at kagedåsen er fyldt med nybagte vaniljekranse. Herunder får du vores bedste tips til opskriften på klassiske vaniljekranse.

  • Brug en sprøjtepose med en mellemstor stjernetyl (med dybe riller),eller sæt dejen på køl i 30 minutter, og kør den gennem en kødhakker med stjerneplade.
  • Har du ikke en kødhakker med stjerneplade eller en sprøjtepose med stjernetyl, kan du rulle dejen til helt tynde strimler og forme den til kranse.
  • Ægte vanilje (fra en vaniljestang) giver de mest velsmagende vaniljekranse. Har du ikke en vaniljestang, kan du bruge 0,5 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker.  

  • Vaniljekransene bliver først sprøde, når de er kølet helt af.
  • Opbevar de afkølede vaniljekranse i en tætsluttende beholder. Hvis de alligevel bliver bløde, kan du bage dem igen i 15 minutter ved 70°.
  • Bind et bånd omkring en lille bunke vaniljekranse, og brug dem som en sød værtindegave.
  • Husk at gemme vaniljestangen, for der er stadig masser af smag i den. Du kan fx hakke den ­fint og bruge den i kager, eller lægge den ned til dit sukker, så den kan afgive smag.
  • Både den rå småkagedej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskabet - det giver det bedste resultat.  

  • Vaniljekranse med et tvist 

    En klassisk vaniljekrans er bagt med mandler og selvfølgelig vanilje. Vil du gerne prøve at tviste den traditionelle julesmåkage en smule, kan du prøve at bage vaniljekranse med pistacie, vaniljekranse med cognac eller vaniljekranse med pinjekerner. Du kan også prøve at dyppe halvdelen af vaniljekransen i mørk chokolade - det giver en smuk effekt og skøn smag.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar