Vaniljekage med kaneldrys
13. oktober 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Nogle gange er det svært at vide, hvad man har mest lyst til – en klassisk skærekage eller en lun kanelsnurre? Hvis bare man kunne kombinere de to ... Denne vaniljekage er et godt bud på, hvad der sker, hvis du giver det et forsøg. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med mælken.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker.
Sigt mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i kagen, og pisk den sammen.
Hæld smør- og mælkeblandingen i skålen, og vend dejen sammen.
Smør en gugelhupf-form eller rugbrødsform.
Rør brun farin, sukker og kanel sammen.
Hæld 1/3 af kajedejen i formen. Drys halvdelen af kanelblandingen over dejen i formen.
Hæld yderligere 1/3 af dejen i formen. Drys resten af kanelblandingen over dejen. Hæld resten af kagedejen i formen.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af, inden du tager den ud af formen. Pynt kagen med flormelis.
Tip!
Vil du hellere, at hele kagen skal smage af kanel? Rør kaneldrysset direkte i dejen, og hæld dejen i formen. Kagen bliver lidt anderledes i smagen – men mindst lige så god.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk