Vaniljeis med rabarberswirl
24. maj 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Små børn fristes nogle gange til at tage en bid af rabarberstilken, så snart den er trukket op af jorden. Det ender tit i sure grimasser, for de syrlige stængler har brug for sødt modspil for at komme til deres ret. Vend dem i stedet i en sød vaniljeis, så får du smilet frem hos både store og små.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberen, og skær den i mindre stykker. Kog rabarber, honning og vand ved lav temperatur i en gryde, til rabarberen er blød. Rør rundt jævnligt.
Blend rabarberen helt jævn med en stavblender. Lad rabarberpuréen køle af.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Vend fløden sammen med sødmælken.
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps i en skål. Hæld halvdelen af rabarberpuréen i blandingen, og pisk den sammen.
Vend æggeblommerne sammen med piskefløden med en dejskraber, og hæld blandingen i en ismaskine.
Kør ismassen på en ismaskine, til den begynder at blive fast. Hæld isen i en plastikbøtte.
Hæld resten af rabarbersiruppen over isen, og lav mønster i isen med en gaffel, så puréen fordeler sig i isen.
Sæt isen på køl i mindst 8 timer. Servér gerne isen i f.eks. vafler pyntet med chokolade og frysetørrede bær eller nødder.
Tip!
Har du ikke en ismaskine? Du kan stadigvæk lave en lækker is. Hæld den bare i en plastikbøtte, og sæt den i fryseren. Rør rundt i isen et par gange de kommende timer, og tag isen ud, 10 minutter før den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk