Vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Vaniljeisen er super nem at lave og krystalliserer ikke. Smagen er mild og dejlig af rabarber og ristede mandelflager.
Bemærk
Ovntid: 1 time og 10 minutter. Frysetid: 4-5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne. Skær ⅕ af rabarberne i meget tynde, lange skiver på skrå. Kom sukker, vand og rabarber i en gryde, og kog det i et par minutter. Tag rabarberne op med en hulske (gem lagen),og lad dem dryppe godt af.
Tænd ovnen på 100º. Bred de letkogte rabarber ud på en bageplade med bagepapir, uden at de rører hinanden, og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
Skær resten af rabarberne i små tern, og kog dem i den gemte sukkerlage, til de er næsten møre, men ikke udkogte. Tag dem op af lagen, og kog lagen ind til sirup. Lad siruppen køle af.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en stor skål, og pisk det til en tyk creme.
Vend de kogte rabarbertern og siruppen i iscremen, og kom den i en fryseegnet beholder beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm. Sæt isen i fryseren i 4-5 timer, til den er hård.
Skru ovnen op til 170°. Bred mandelflagerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl mandelflagerne.
Tag vaniljeisen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering. Drys isen med ristede mandelflager og tørrede rabarber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk