Vaniljeis med jordbær og sprøde tuiles
Hjemmerørt vaniljeis med masser af vaniljekorn, der giver en skøn smag og fine prikker i den hvide is.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Frysetid: 3 timer.
Ingredienser
personer
Vaniljeis
- sødmælk
- 2½ dl
- piskefløde
- 5 dl
- vaniljestænger
- 1
- pasteuriserede æggeblommer
- 6
- sukker
- 150 g
Sprøde tuiles
- æggehvider
- 3
- sukker
- 125 g
- smør
- 75 g
- hvedemel
- 75 g
Til servering
- jordbær
- 600 g
Sådan gør du
Sprøde tuiles
Tænd ovnen på 180º. Pisk æggehvider og sukker luftige med en elpisker. Smelt smørret ved svag varme, og pisk det i dejen sammen med melet.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Læg små klatter af 2 tsk. dej på bagepladerne med god afstand imellem, og form dem til tynde cirkler med bagsiden af skeen. En portion til 6 personer giver i alt 8-10 tynde, runde kager.
Bag kagerne i ovnen i 5-6 minutter, til de er let gyldne i kanten. Tag dem ud af ovnen, og løft dem hurtigt af pladen med en paletkniv. Form dem over en kagerulle eller en anden rund genstand, så de får en buet facon. Læg dem i lufttætte kagedåser, når de er kølet helt af.
Vaniljeparfait
Hæld mælk og fløde i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Opvarm blandingen til lige under kogepunktet, og tag så gryden af varmen.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og cremet med en elpisker. Tilsæt den varme flødeblanding lidt ad gangen, mens du pisker grundigt med et piskeris. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm forsigtigt op ved lav varme i 4-5 minutter, til blandingen tykner (den må ikke koge). Hæld cremen i en fryseegnet form, og sæt den i fryseren.
Tag iscremen ud af fryseren efter 1 time, og pisk den igennem med et piskeris for at forhindre, at der dannes hårde iskrystaller. Sæt den tilbage i fryseren, og gentag proceduren 3 gange i løbet af de næste 3 timer.
Tag isen ud af fryseren 25 minutter før servering. Pynt den med skyllede, halverede jordbær og sprøde tuiles.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner