Vaniljeis med jordbær og sprøde tuiles

Hjemmerørt vaniljeis med masser af vaniljekorn, der giver en skøn smag og fine prikker i den hvide is.

Bemærk
Frysetid: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Pisk æggehvider og sukker luftige med en elpisker. Smelt smørret ved svag varme, og pisk det i dejen sammen med melet.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Læg små klatter af 2 tsk. dej på bagepladerne med god afstand imellem, og form dem til tynde cirkler med bagsiden af skeen. En portion til 6 personer giver i alt 8-10 tynde, runde kager.
Bag kagerne i ovnen i 5-6 minutter, til de er let gyldne i kanten. Tag dem ud af ovnen, og løft dem hurtigt af pladen med en paletkniv. Form dem over en kagerulle eller en anden rund genstand, så de får en buet facon. Læg dem i lufttætte kagedåser, når de er kølet helt af.
Hæld mælk og fløde i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Opvarm blandingen til lige under kogepunktet, og tag så gryden af varmen.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og cremet med en elpisker. Tilsæt den varme flødeblanding lidt ad gangen, mens du pisker grundigt med et piskeris. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm forsigtigt op ved lav varme i 4-5 minutter, til blandingen tykner (den må ikke koge). Hæld cremen i en fryseegnet form, og sæt den i fryseren.
Tag iscremen ud af fryseren efter 1 time, og pisk den igennem med et piskeris for at forhindre, at der dannes hårde iskrystaller. Sæt den tilbage i fryseren, og gentag proceduren 3 gange i løbet af de næste 3 timer.
Tag isen ud af fryseren 25 minutter før servering. Pynt den med skyllede, halverede jordbær og sprøde tuiles.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar