Vaniljefudge med pekannødder og tranebær
27. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet fudge minder om karameller, men har en mere blød og cremet konsistens.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet form, ca. 18 x 18 cm
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Bland kondenseret mælk, smør, mælk, sukker og det hjemmelavede vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Kog karamellen ved middelhøj varme under hyppig omrøring i 20-25 minutter, til massen når en temperatur på 117° (brug et sukkertermometer) og har fået en lidt mørkere farve.
Hæld den varme karamelmasse over i en skål, og pisk den med en elpisker ved høj hastighed i 10 minutter, til den er luftig og er kølet en del af. Vend pekannødder, tranebær og flagesalt forsigtigt i karamelmassen med en dejskraber.
Beklæd formen med bagepapir, og fordel karamelmassen i formen i et jævnt lag. Karamellen skal være ca. 2 cm høj. Sæt karamellen på køl i mindst 6 timer, gerne til næste dag, og skær den herefter i firkantede stykker. Opbevar på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk