Vaniljefudge med pekannødder og tranebær

27. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet fudge minder om karameller, men har en mere blød og cremet konsistens.

Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, ca. 18 x 18 cm

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Bland kondenseret mælk, smør, mælk, sukker og det hjemmelavede vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Kog karamellen ved middelhøj varme under hyppig omrøring i 20-25 minutter, til massen når en temperatur på 117° (brug et sukkertermometer) og har fået en lidt mørkere farve.
Hæld den varme karamelmasse over i en skål, og pisk den med en elpisker ved høj hastighed i 10 minutter, til den er luftig og er kølet en del af. Vend pekannødder, tranebær og flagesalt forsigtigt i karamelmassen med en dejskraber.
Beklæd formen med bagepapir, og fordel karamelmassen i formen i et jævnt lag. Karamellen skal være ca. 2 cm høj. Sæt karamellen på køl i mindst 6 timer, gerne til næste dag, og skær den herefter i firkantede stykker. Opbevar på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar