Vandmelonsalat på 5 minutter

Vandmelonsalat er den perfekte makker til din grillmad. Den er supernem at lave og tager kun 5 minutter. Servér den som hyggelig sommersalat – det vil dine gæster elske.

Vandmelonsalat på 5 minutter
0-30 min.

(8)

March 10, 2022 af Louisa LorangFoto: AOP

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste vandmelonsalat – opskrift på nem sommersalat

En frisk og let salat med vandmelon og feta er perfekt til varme sommerdage, hvor der er gang i grillen og kold rosé i vinglassene. Vandmelonsalat er let at lave og frisk at spise, men den er samtidig fuld af smag.

Den læskende vandmelon gør salaten skøn at spise i sommervarmen, og den lette salat er især et hit til grillmad. Vandmelonsalaten er supernem at lave, og den kan serveres til både kylling, bøffer, grillspyd eller som en mættende måltidssalat med ekstra fyld.

Klassisk vandmelonsalat med feta

Det kræver kun få ingredienser at lave en god vandmelonsalat. Den lette sommersalat laves som regel med vandmelon, feta, rødløg og ruccola. Det er dog kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der skal supplere den lækre vandmelon.

Der er f.eks. også mange, der laver vandmelonsalat med spinat, hvis ruccola bliver for bittert. Du kan også lave vandmelonsalat uden feta og f.eks. bruge mozzarella i stedet eller blot udelade osten for en vegansk vandmelonsalat.

Der er altså rig mulighed for at variere salaten med vandmelon. Bare fordi opskriften på vandmelon er simpel, er der nemlig ingen grund til, at den skal blive kedelig. Du får vores bedste tips til at sammensætte en god salat med vandmelon liger her.

Salat med vandmelon – hvad skal der i en vandmelonsalat?

En god vandmelonsalat består i bund og grund af fire elementer: salat, frugt og grønt, ost og toppings. Inden for disse fire kategorier er der et væld af muligheder for at mikse en god vandmelonsalat lige efter din smag. Her kan du få inspiration til opskriften på salat med vandmelon.

Hvilken salat er god i vandmelonsalat?

Det kan være lækkert at have en god bund af grøn salat i vandmelonsalaten. Den bitre og kraftige ruccola smager skønt i kontrast til den milde vandmelon. Det er dog ikke alle, der er vilde med den kraftige smag, og du kan sagtens bruge andre typer salat. Vandmelonsalat med spinat er et populært alternativ, men du kan også bruge andre salater såsom hjertesalat eller romaine.

Ost i vandmelonsalat

Den næste vigtige ingrediens i vandmelonsalaten er ost. Her er feta klassikeren, men det er ikke alle, der er vilde med den salte, græske ost. En lidt mildere udgave kan være vandmelonsalat med mozzarella, som de fleste kan lide. Du kan også prøve den super cremede burrata for en ekstra luksuriøs vandmelonsalat.

Hvis du derimod ikke er bange for de stærkere oste, er gedeost eller gorgonzola fantastiske til den milde og søde smag af melon.

Er der alligevel er gang i grillen, er det også oplagt at servere salaten med vandmelon og grillet halloumi, som både smager skønt og mætter ekstra godt. du kan selvfølglig også udelade osten helt, hvis du vil lave en vegansk vandmelonsalat. I så fald kan du tilsætte ekstra mange toppings for at give godt med smag.

Brug sæsonens frugt og grønt i vandmelonsalat

Det siger sig selv, at der skal vandmelon i vandmelonssalaten, men det kan også være lækkert at supplere med ekstra frugt og grønt. Især om sommeren, hvor der er mange lækre frugter og grøntsager i sæson. Spæder du op med ekstra grønt, kan du også sagtens spise vandmelonsalaten som en måltidssalat til aftensmad.

Sommeren byder på masser af lækkert grønt, der kan supplere vandmelon i salaten. Prøv f.eks. at tilføje friskbælgede ærter, grønne asparges, squash eller jordbær. Skal salaten mætte ekstra godt, kan du tilføje nye danske kartofler.

Som regel laves vandmelonssalat også med finthakkede rødløg, men de kan også udskiftes med grønne forårsløg eller helt udelades.

Dressing og topping til vandmelonsalat 

Sidst men ikke mindst, kan du give vandmelonsalaten masser af god smag med lækre toppings. Friske krydderurter såsom mynte, persille og basilikum giver skøn, frisk smag, mens ristede pinjekerner eller græskarkerne giver god crunch. Skal der fut under smagen, kan du også toppe vandmelonsalaten med oliven.

Til at binde det hele sammen er det også lækkert at lave en dressing til vandmelonsalaten. Du kan hurtigt lave en dressing på olivenolie, honning og sennep, men det er også en klassiker at servere vandmelonsalat med balsamico. Du kan enten lave balsamicoeddiken selv eller købe en færdiglavet. Når du laver dressing til vandmelonsalat, skal du blot være opmærksom på ikke at overøse den. Salaten er nemlig allerede fyldt med saft fra vandmelonen, og der er ingen grund til at risikere, at salaten bliver sjasket.

Salat med vandmelon – nem måltidssalat til aftensmad

Vandmelonssalaten serveres ofte som tilbehør til grillmad, men den kan også sagtens spises som måltidssalat til aftensmad i sig selv. I så fald kan du blot tilføje ekstra ingredienser, der mætter mere.

Du kan som sagt nemt tilsætte ekstra grøntsager, men det er ikke altid, at de mætter meget mere. Derimod vil en form for protein og kulhydrat give godt med fylde og mæthed. Det kan f.eks. være kylling i vandmelonsalaten, laks eller halloumi, hvis det skal være vegetarisk.

Når du laver en måltidssalat, er det altid godt at til bulgur, quinoa, linser eller lignende, som lægger en rigtig god bund for aftensmaden.


Måske du også kan li'