Vandmelonsalat og kylling med citrongræs
9. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Citrongræs har en ren og krydret citrussmag, der ikke er bitter, sådan som f.eks. citronskal kan være det. Aromaen i citrongræs frigives, når den får et par slag mod bordet eller med et knivskaft.
Bemærk
Kødet får mest smag, hvis det trækker i marinaden i mindst en time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en frysepose.
Kassér citrongræssets yderste blade. Bank stilken med knivskaftet, og hak den fint.
Bland fiske- og tamarisauce med olie, brun farin, limesaft, presset hvidløg og citrongræs. Massér marinaden ind i kyllingekødet, og lad det trække køligt i mindst 1 time.
Brun kyllingebrysterne på en pande ved høj varme i lidt olivenolie og den marinade, der hænger ved. Skær dem i skiver, og læg dem tilbage på panden sammen med resten af marinaden. Steg, til de er saftige og gennemstegte.
Skær vandmelon og kartofler i mundrette stykker, og vend dem med spinat- og salatblade. Drys blåbær, cashewnødder og smuldret feta over. Servér med en skive flute.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på vandmelonsalat