Vandmelonsalat og kylling med citrongræs

9. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Citrongræs har en ren og krydret citrussmag, der ikke er bitter, sådan som f.eks. citronskal kan være det. Aromaen i citrongræs frigives, når den får et par slag mod bordet eller med et knivskaft.

Bemærk
Kødet får mest smag, hvis det trækker i marinaden i mindst en time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen i en frysepose.
Kassér citrongræssets yderste blade. Bank stilken med knivskaftet, og hak den fint.
Bland fiske- og tamarisauce med olie, brun farin, limesaft, presset hvidløg og citrongræs. Massér marinaden ind i kyllingekødet, og lad det trække køligt i mindst 1 time.
Brun kyllingebrysterne på en pande ved høj varme i lidt olivenolie og den marinade, der hænger ved. Skær dem i skiver, og læg dem tilbage på panden sammen med resten af marinaden. Steg, til de er saftige og gennemstegte.
Skær vandmelon og kartofler i mundrette stykker, og vend dem med spinat- og salatblade. Drys blåbær, cashewnødder og smuldret feta over. Servér med en skive flute.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar