Vandmelon-gazpacho og bruschetta med gedeost
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tomaterne giver modspil til vandmelonen i dette remix af den spanske suppeklassiker
Ingredienser
Sådan gør du
Skær vandmelonen i grove stykker. Halvér tomaterne, og fjern kernerne. Skræl agurken, halvér den, fjern kernerne, og skær den i tern.
Blend stykkerne med basilikum, olie, æbleeddike og brød i mindre stykker. Fortsæt med at blende, til suppen er ensartet. Stil på køl.
Forvarm ovnen til 200°. Halvér brødskiverne. Dryp dem med olivenolie.
Fordel gedeost på brødet, dryp med honning og lidt mere olie, og drys brødskiverne med hakket rosmarin.
Rist bruschettaerne i ovnen i 8-10 minutter.
Servér suppen iskold, pynt med friske urter og et dryp olivenolie, og nyd de sprøde bruschettaer til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk