Vandbakkelseskranse med nutellaskum

5. maj 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Her får du en fordansket version af den klassiske franske kage Paris-Brest med nem nutellaskum, som sagtens kan gøre det ud for en festlig fastelavnsbolle.

Bemærk
Hviletid, nutellaskum: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med kruset eller rund tylle
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt smør, vand og mælk sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt sukker, salt og hvedemel, og rør kraftigt med et piskeris, til dejen slipper grydens kanter. Lad blandingen køle af i 5 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med en elpisker, til dejen samler sig.
Hæld dejen i en sprøjtepose med kruset eller rund tylle. Tegn 4 cirkler med en diameter på 8 cm med god afstand imellem på et stykke bagepapir, og vend papiret om. Sprøjt en ring af dej langs indersiden af hver tegnet cirkel. Sprøjt derefter en ring af dej på ydersiden af hver cirkel. Sprøjt til sidst en ring af dej oven på hver cirkel, så der er 4 høje og runde dejcirkler på bagepapiret.
Pensl vandbakkelserne med sammenpisket æg, og drys med grofthakkede hasselnødder. Bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er gyldne og luftige. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne kan falde sammen. Tag dem ud, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og Nutella sammen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og tag skålen af varmen. Hæld piskefløde i en gryde, og varm det op til kogepunktet.
Hæld den varme fløde over chokoladeblandingen i skålen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen bliver blank og ensartet. Smag til med en smule salt. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Pisk det kolde nutellaskum luftigt i en skål med en elpisker. Hæld skummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Flæk vandbakkelserne, og sprøjt et højt lag nutellaskum på bundene. Læg toppene på som låg, og sigt flormelis over hver fastelavnsbolle. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar