Vandbakkelser med røget laks og urtecreme
27. maj 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Betina Hastoft
Har du prøvet at lave salte vandbakkelser med krydret urtecreme, salat og røget laks? Vandbakkelser smager mindst lige så godt med salt fyld, og de her passer perfekt som en lækker, let forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde.
Hæld alt mel i gryden på en gang, og pisk blandingen i 3 minutter, til melet er helt jævnt fordelt. Sluk for varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
Pisk æggene i en skål, og hæld dem i dejen lidt ad gangen, imens du rører rundt med en træske. Sørg for at arbejde æggene helt ind i dejen, inden du tilsætter mere. Den færdige dej skal være sej og lidt tyk i konsistensen.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter på ca. 5 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 35 minutter. Åbn ikke ovnlågen, imens de bager, da de risikerer at falde sammen.
Lad bollerne afkøle helt på en rist.
Hak peberrod og purløg fint, og vend det sammen med flødeost og cremefraiche.
Smag cremen til med limesaft, salt og peber.
Skær bollerne over, og fyld dem med urtecreme, laks, agurkskiver og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk