Vandbakkelser med ribs- og solbærmousse
19. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kagerne her smager af sol og sommer – også selv om du sagtens kan bruge bær fra frost i moussen.
Bemærk
Moussen skal afkøle helt, inden den fyldes i vandbakkelserne. Det tager et par timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm smør, salt, sukker, vand og mælk i en gryde. Tilsæt mel, når blandingen spilkoger, og pisk kraftigt, imens gryden stadig står på blusset. Brug evt. et sukkertermometer, som skal vise 75°, for at afbagningen er tilstrækkelig.
Hæld blandingen i en røreskål, og lad den afkøle i 5-10 minutter. Tænd ovnen på 180°.
Rør æggene let sammen i en lille skål, og pisk dem i dejen lidt ad gangen.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og sæt den i 6 toppe på en bageplade med bagepapir.
Si i et tyndt lag flormelis over kagerne, og bag dem i ca. 30 minutter, til overfladen er gyldenbrun. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen i utide for at se til kagerne, det kan få dejen til at falde sammen i stedet for at hæve. Sluk for ovnvarmen, åbn lågen på klem, og lad vandbakkelserne køle af i ovnen 5-10 minutter. Afkøl dem derefter helt på en bagerist.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Giv bærrene et opkog, og lad dem simre i 5-10 minutter, til de er helt bløde. Si saften over i en skål.
Opvarm bærsaften sammen med grofthakket hvid chokolade, vaniljesukker og flormelis ved middel varme. Rør rundt, til blandingen er glat.
Smelt husblas i den lune væske, 1 blad ad gangen. Lad det afkøle til stuetemperatur.
Pisk fløden til skum. Vend først 2 spsk. i bærmassen og derefter resten lidt ad gangen. Lad moussen afkøle helt, og hæld den i en sprøjtepose. Flæk vandbakkelserne, og fyld dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk