Vandbakkelser med lemoncurd og flødeskum

Den friske lemoncurd spiller godt sammen med den fede creme, som udgør fyldet i de luftige vandbakkelser. Det er en fin dessert at servere til festlige lejligheder.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose

Sådan gør du

Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde, og rør melet i. Rør rundt i blandingen, til melet er helt jævnt fordelt.
Varm dejen igennem i gryden i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i.
Tænd ovnen på 210°. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter lidt større end en 5-krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Undgå at åbne ovnlågen, mens vandbakkelserne bager, da de ellers risikerer at falde sammen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til flødeskum, og rør vaniljekorn og lemoncurd i.
Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskummet. Sigt flormelis over lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar