Vandbakkelser med is
27. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Har du prøvet at lægge en kugle is i en overskåret vandbakkelse? Det smager helt fantastisk! Fyld også de små kager med jordbær, og hæld godt med chokoladesauce over. Så har du den dejligste desseert!
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200°. Bring vand og smør i kog. Tilsæt mel, og rør kraftigt, til dejen slipper gryden. Den skal varmes godt igennem og være blank.
Lad massen køle lidt af, og rør så æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at du rører godt mellem hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med 2 skeer. Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen de første 20 minutter – så falder vandbakkelserne sammen.
Når de ser bagte ud, tager du en enkelt ud og lægger den på en bagerist. Holder den formen, er de færdige, begynder den at falde sammen, skal de have lidt mere.
Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt finthakket chokolade, og rør til det er helt smeltet. Skær jordbærrene i skiver.
Flæk vandbakkelserne. Fyld dem med skiver af bær og en kugle is. Læg låget på, og hæld chokoladesauce over. Nyd straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på vandbakkelser
Powered by Froala Editor