Valnøddetærter med creme og bær
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
De små sprøde valnøddetærter smager pragtfuldt og kan bages, et par dage før de skal bruges. Cremen er frisk og lækker med revet citronskal, der sammen med bærrene giver en dejlig syrlighed til de søde kager.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
små forme
tørrede bønner til bagning
Sådan gør du
Blend valnøddekernerne til fint mel. Bland mel, valnødder og sukker sammen.
Tilsæt koldt smør, og rør, til det er som fine krummer. Tilsæt æg og mælk, så dejen samler sig. Pak dejen i film, og stil den på køl i 30 minutter.
Smør de små tærteforme med smør. Rul dejen ud, beklæd formene med den, og fjern overflødig dej fra formens kant.
Dæk dejen med stanniol, og kom tørrede bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.
Forvarm ovnen til 180°, og bag de små tærter i 10-12 minutter.
Fjern bønner og stanniol. Bag bundene videre i ca. 4 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl dem.
Riv skallen af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør mascarpone, græsk yoghurt, citronskal, vaniljekorn og flormelis sammen, og opbevar det på køl indtil brug.
Smelt chokoladen, og pensl bundene med den. Fordel cremen på de afkølede bunde, læg bærrene på, og drys med flormelis.
Tip!
Du kan også lave én stor kage, så skal den bare bages i 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk