Valnøddesnaps

1. november 2018 af .

Foto: Tia Borgsmidt

Den her snaps skal laves på umodne og grønne valnødder for at fungere. Så har du ikke fået plukket nødderne i tide, må du væbne dig med tålmodighed, til du igen kan plukke de grønne valnødder.

Bemærk
Trække- og lagringstid: Mindst 5 måneder.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær de hele valnødder i kvarter, og læg dem i et stort, rengjort sylteglas med patentlåg eller skruelåg.
Hæld vodka over, men sørg for, at der er meget luft i toppen af glasset (glasset skal være ca. halvt fyldt). Luk låget til.
De første 24 timer kan snapsen skifte fra lysegrøn til helt kulsort. Ryst væsken ca. 1 gang om ugen i trækketiden, som er mindst 5 måneder. Snapsen kan dog sagtens stå længere.
Filtrér snapsen gennem et kaffefilter, og lad flasken lagre så længe som muligt i et mørkt skab. Er smagen for stærk, kan du fortynde den med mere vodka i forholdet 1:5.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar