Valnøddesnaps
1. november 2018
af
Rikke Larsen.
Foto: Tia Borgsmidt
Den her snaps skal laves på umodne og grønne valnødder for at fungere. Så har du ikke fået plukket nødderne i tide, må du væbne dig med tålmodighed, til du igen kan plukke de grønne valnødder.
Bemærk
Trække- og lagringstid: Mindst 5 måneder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær de hele valnødder i kvarter, og læg dem i et stort, rengjort sylteglas med patentlåg eller skruelåg.
Hæld vodka over, men sørg for, at der er meget luft i toppen af glasset (glasset skal være ca. halvt fyldt). Luk låget til.
De første 24 timer kan snapsen skifte fra lysegrøn til helt kulsort. Ryst væsken ca. 1 gang om ugen i trækketiden, som er mindst 5 måneder. Snapsen kan dog sagtens stå længere.
Filtrér snapsen gennem et kaffefilter, og lad flasken lagre så længe som muligt i et mørkt skab. Er smagen for stærk, kan du fortynde den med mere vodka i forholdet 1:5.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk