Valnøddesmåkager
26. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Småkagerne her har en knasende sprød overflade, en lækkert chewy midte og en herlig smag af valnødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland sukker, farin, muscovadosukker og vaniljesukker. Pisk sukkerblandingen med blødt smør i ca. 5 minutter, så det bliver lyst og skummende. Pisk æg i.
Si mel, bagepulver og salt i dejen, og rør, til den er akkurat sammenhængende. Vend grofthakket chokolade og nødder i.
Stil dejen køligt i 10 minutter eller længere. Tænd ovnen på 175° varmluft.
Form dejen til ca. 24 kugler på størrelse med golfbolde, og fordel dem på tre bageplader med bagepapir, så der er god afstand imellem dem.
Bag kagerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er flydt ud, og begynder at blive gyldne og sprøde.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad kagerne stå på den i 10 minutter. Afkøl dem derefter helt på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk