Valnøddelagkage med mokkacreme

1. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Den her valnøddelagkage har det hele. Velsmagende nøddebunde med et sejt bid, florlet mokkacreme og en glasur med rigelige mængder mørk chokolade. Det er overdådigt og perfekt!

Ingredienser

Udstyr

en eller flere springforme, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen pa 160°. Smør springformen(e),læg bagepapir i bunden, og smør derefter bagepapiret. Blend valnødderne med halvdelen af sukkeret i en blender/foodprocessor, til nødderne er finthakkede.
Pisk æggehvider stive i en ren skål, og pisk resten af sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen. Vend nøddeblandingen i æggehviderne med en dejskraber, og fordel ⅓ af dejen i hver springform. Bag valnøddebundene i ovnen i 35 minutter. Lad bundene afkøle i formen.
Lav mokkacremen, lige før lagkagen skal lægges sammen. Pisk fløde, brun farin og pulverkaffe sammen til tykt flødeskum i en skål.
Læg 1 valnøddebund på et lagkagefad, og smør den med halvdelen af mokkacremen. Læg næste valnøddebund ovenpå, og fordel resten af mokkacremen herpå. Læg den sidste bund på.
Smelt chokolade og smør i en lille skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet, når chokoladen netop er smeltet, og pisk det godt igennem.
Fordel glasuren på den øverste bund, og pynt med valnødder. Sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres.

Tip!

Det er en stor fordel, hvis du kan låne dig frem til tre springforme af nogenlunde samme størrelse, for ellers skal der bages bunde af tre omgange. Bundene kan sagtens bages dagen i forvejen, så du ikke behøver tænke på dem på selve dagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar