Valnøddelagkage med chokoladeskum og kaffeglasur
24. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Genvejen til en lækker lagkage går via færdigkøbte lagkagebunde. Køb dem hos bageren eller i supermarkedet.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt sukker på en varm pande, til det bliver til gylden karamel. Tilsæt valnødder, og vend dem rundt i karamellen. Hæld det hele ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af. Hak de karamelliserede valnødder groft.
Hak chokoladen groft. Hæld fløde og vaniljesukker i en skål, og pisk det til fast skum med en elpisker. Bland valnødder og chokolade i flødeskummet.
Læg bagepapir i bunden af en springform, der passer i omkredsen med dine lagkagebunde (ca. 24 cm i diameter). Sæt evt. et stykke lagkageplast fast langs indersiden af springformens kant.
Pensl de tre lagkagebunde med lidt whisky. Læg derefter en lys lagkagebund i bunden af formen, og fordel halvdelen af lagkageskummet på bunden i et jævnt lag.
Læg den mørke lagkagebund ovenpå, og fordel resten af skummet derpå i et jævnt lag. Læg den sidste lyse lagkagebund øverst, og tryk forsigtigt lagkagen sammen. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.
Rør kaffepulveret ud i det kogende vand i en skål. Hæld kaffen i flormelissen lidt ad gangen, og rør godt rundt, til du har en tyktflydende glasur. Tag lagkagen forsigtigt ud af formen, og anret den på et fad. Smør kaffeglasuren ud på toppen af kagen – lad den evt. løbe lidt ned ad siderne.
Hak chokoladen groft, og drys den over lagkagen sammen med de hele valnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk