Valnøddekage med friske bær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En vidunderlig kombination af bær, blomster, nøddebund og vaniljecreme.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Kør valnødder, bagepulver og mel i en minihakker, til det ligner rasp.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt under yderligere piskning. Vend forsigtigt valnødderaspen i æggehvidemassen.
Tænd ovnen på 175°. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag den i ovnen i 30-35 minutter, til kagen er fast.
Lag den bagte kage afkøle i formen på en bagerist. Tag herefter kagen ud af formen, og placér den på et fad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde og vaniljekorn til skum med en elpisker. Vend cremefraiche og flormelis i med en ske.
Fordel vaniljecremen oven på valnøddebunden, og top med blandede, friske bær. Pynt med spiselige blomster, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk