Valnøddebrød med spinat
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Joachim Wichmann
Brødet får en smuk grøn farve og smager godt til ost eller som tilbehør til salater.
Bemærk
Bagetid: Ca. 40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
to aflange brødforme, ca. 1,5 liter hver
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, til den har ca. samme temperatur som din lillefinger. Skyl spinaten grundigt, og slyng den tør i en salatslynge (eller tør den i et rent viskestykke).
Blend den lune mælk og spinaten sammen i en blender/foodprocessor.
Rør gæren ud i mælke-spinat-blandingen sammen med rørsukker, æg og æggeblommer. Bland de 2 slags mel og salt sammen, og rør det godt sammen med mælkeblandingen (med en ske eller en røremaskine).
Hak valnødderne, og vend dem i dejen.
Tænd ovnen på 180°. Beklæd de 2 brødforme med bagepapir, og smør papiret med lidt smør.
Fordel dejen i formene, og bag brødene i ovnen i ca. 40 minutter.
Tag formene ud af ovnen, og sæt dem på en bagerist. Tag brødene ud af formene efter 5 minutter, og lad dem køle helt af på bageristen.
Tip!
Hvis du foretrækker en sprød skorpe på dit brød, skal du lade det køle af på en bagerist uden at dække det til. Vil du gerne have en blød og mere elastisk skorpe, kan du lægge et rent viskestykke over det friskbagte brød, mens det køler af på bageristen. Så vil dampen fra brødet blødgøre skorpen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk