Valnøddebrød med quinoa

16. februar 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Quinoa er rigt på protein og omega-3-fedtsyrer og giver et ekstra næringsholdigt brød.

Bemærk
Hævetid: 60 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 stor rugbrødsbageform

Sådan gør du

Skyl og kog quinoa efter anvisningen på emballagen. Afdryp og afkøl.
Lun mælken i en lille gryde. Rør gær og mælk sammen i en stor skål.
Pisk æg, sukker og sirup i mælkeblandingen, og rør de 2 slags mel i lidt ad gangen, til dejen er glat.
Hak valnødderne groft. Rør quinoa, valnødder og salt i dejen.
Fordel dejen i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 45-60 minutter.
Varm ovnen op til 180°. Bag brødet i ovnen i 45-50 minutter. Lad brødet køle af på en bagerist.

Tip!

Kog quinoaen dagen før, så den er kold, når du skal bruge den i dejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar