Valnøddebrød med quinoa
16. februar 2019
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Quinoa er rigt på protein og omega-3-fedtsyrer og giver et ekstra næringsholdigt brød.
Bemærk
Hævetid: 60 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 stor rugbrødsbageform
Sådan gør du
Skyl og kog quinoa efter anvisningen på emballagen. Afdryp og afkøl.
Lun mælken i en lille gryde. Rør gær og mælk sammen i en stor skål.
Pisk æg, sukker og sirup i mælkeblandingen, og rør de 2 slags mel i lidt ad gangen, til dejen er glat.
Hak valnødderne groft. Rør quinoa, valnødder og salt i dejen.
Fordel dejen i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 45-60 minutter.
Varm ovnen op til 180°. Bag brødet i ovnen i 45-50 minutter. Lad brødet køle af på en bagerist.
Tip!
Kog quinoaen dagen før, så den er kold, når du skal bruge den i dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk