Valnøddebrød med abrikoser
28. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Valnøddebrødet med abrikoser er gærfrit og skal blot tilsættes lidt natron. Du får det dejligste søde og knasende brød, inden du når at se dig om.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Bland hvedemel, havregryn, natron og salt i en skål. Hak abrikoser og valnødder groft, og vend dem i melblandingen.
Rør yoghurt, mælk og honning sammen. Rør det i melblandingen.
Vend hurtigt dejen sammen med en gaffel uden at røre for meget i den. Den skal bare lige hænge sammen og må endelig ikke æltes.
Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og form den til et rundt brød på ca. 18 cm i diameter. Skær et stort kryds ned i dejens overflade med en skarp kniv.
Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, og afkøl det på en rist.
Servér brødet, mens det er lunt og friskbagt, og gerne med smør, ost eller marmelade.
Tip!
Brød bagt med natron eller bagepulver fungerer på samme måde som scones – det skal spises straks efter, at det er kommet ud af ovnen, mens det stadig er saftigt og dejligt blødt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk