Valnøddebomber - konfekt med valnødder

15. december 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmelavet valnøddemarcipan med en lille sjat rom - så bliver det ikke meget bedre! Drop rommen, hvis du deler konfektskål med ungerne.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 1-2 minutter. Rist valnødderne lidt kortere. Afkøl nødderne.
Blend nødderne i en foodprocessor til fint mel. Tilsæt sirup og rom, og saml marcipanen. Sæt den evt. på køl i 15 minutter, så den bliver lettere at arbejde med.
Tril marcipanen til ca. 24 små kugler. Sæt dem koldt.
Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Rør resten i.
Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade (brug en tandstikker eller en konfektgaffel),og sæt dem på et stykke bagepapir.
Får du chokolade tilovers, kan du fylde den i en lille sprøjtepose og sprøjte et fint mønster på valnøddebomberne. Sæt dem på køl indtil servering. De holder sig i 1-2 uger i køleskabet.

Tip!

Du kan også riste nødderne let på en tør, varm pande i stedet for at tænde ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar