Vafler med stenbiderrogn og cremefraiche
23. februar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Vafler er (også) skønne som aftensmad – her med masser af sprødt og friskt fyld, så maven bliver dejlig mæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt mælk, og pisk dejen sammen med en elpisker.
Tilsæt æg, og pisk dejen sammen. Smelt smør i en gryde, og hæld det i dejen. Pisk det hele godt sammen.
Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne, til de er gyldne – der bliver ca. 6 vafler. Del dem i små hjerter.
Rør sennep, honning, olivenolie og eddike sammen til en dressing i en skål. Skær hvidkål i fine strimler. Vend hvidkål i dressingen, og smag til med salt og peber. Skyl og afdryp stenbiderrogn.
Skær citronen i både, og skyl brøndkarse. Skræl og riv peberroden fint. Top vaflerne med cremefraiche, stenbiderrogn, hvidkål, brøndkarse og peberrod. Servér straks med citronbåde til.
Tip!
Klip de små hjerteformede vafler med en saks, så de er ekstra fine i dagens anledning. Får I vafler tilovers? Lun dem dagen efter, og spis dem til morgenmad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk