Vafler med søde kartofler

26. maj 2021 af .

Foto: Peter Kam

Uanset om du finder det almindelige eller det belgiske vaffeljern frem, får vaflerne en anderledes og spændende tvist, når du river søde kartofler i dejen.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, sukker, salt, bagepulver og krydderier i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk ingredienserne til en jævn dej med et piskeris.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, og pisk dem i dejen.
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Vend de revne kartofler i dejen.
Pensl et almindeligt vaffeljern eller et belgisk vaffeljern med smør, og bag vaflerne gyldne.
Servér f.eks. vaflerne med frugt, cremefraiche og flormelis.

Tip!

Disse vafler er af den søde slags, men springer du sukker, kardemomme og ingefær over i dejen, kan du sagtens servere dem som madvafler med salt topping.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar