Vafler med søde kartofler
26. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Uanset om du finder det almindelige eller det belgiske vaffeljern frem, får vaflerne en anderledes og spændende tvist, når du river søde kartofler i dejen.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, sukker, salt, bagepulver og krydderier i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk ingredienserne til en jævn dej med et piskeris.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, og pisk dem i dejen.
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Vend de revne kartofler i dejen.
Pensl et almindeligt vaffeljern eller et belgisk vaffeljern med smør, og bag vaflerne gyldne.
Servér f.eks. vaflerne med frugt, cremefraiche og flormelis.
Tip!
Disse vafler er af den søde slags, men springer du sukker, kardemomme og ingefær over i dejen, kan du sagtens servere dem som madvafler med salt topping.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk