Vafler med rogn og pocherede æg
14. maj 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De er gode til brunch, men de sprøde vafler med salt rogn og cremet æg er også dejlige til en let frokost eller som forret.
Bemærk
Vaffeldejen skal trække i 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
Vaffeljern
Sådan gør du
Smelt smørret. Blend æg og mælk, til det har en ensartet konsistens, og tilsæt mel, bagepulver, salt, sukker og smeltet smør. Lad det trække en halv time.
Bag vaflerne i et varmt vaffeljern.
Bring en gryde med vand i kog, og tilsæt eddiken. Slå et æg ud i en kop. Skru helt ned for vandet, lav en lille hvirvel i vandet med en grydeske, og hæld forsigtigt ægget i. Lad det pochere i vandet i 4½ minut. Tag ægget op med en hulske, og gentag med de andre æg.
Rør skyr med halvdelen af rognen og halvdelen af purløget. Smag til med salt og peber, og anret cremen i 4 skåle. Læg vaflerne i skålene, og top med de pocherede æg. Pynt med ekstra rogn, purløg og den friske dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk