Vafler med kaffecreme
26. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Kaffe, brun farin, piskefløde og marscarpone. Sådan laver du en lækker kaffecreme, du sagtens kan spise den direkte fra skålen, men den smager endnu bedre på toppen af vafler sammen med chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, salt, bagepulver og kardemomme i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk ingredienserne til en jævn dej med et piskeris.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, og pisk dem i dejen.
Pensl et vaffeljern med smør, og bag vaflerne gyldne.
Rør brun farin ud i kaffen, og lad den køle af.
Pisk kaffe, fløde og mascarpone sammen i en skål med en elpisker. Pisk, indtil cremen bliver tyk.
Hak chokoladen fint, og servér vaflerne med kaffecreme og chokolade. Pynt vaflerne med citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk