Vafler med kaffecreme

26. juli 2021 af .

Foto: Peter Kam

Kaffe, brun farin, piskefløde og marscarpone. Sådan laver du en lækker kaffecreme, du sagtens kan spise den direkte fra skålen, men den smager endnu bedre på toppen af vafler sammen med chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, sukker, salt, bagepulver og kardemomme i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk ingredienserne til en jævn dej med et piskeris.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Tilsæt æggene, og pisk dem i dejen.
Pensl et vaffeljern med smør, og bag vaflerne gyldne.
Rør brun farin ud i kaffen, og lad den køle af.
Pisk kaffe, fløde og mascarpone sammen i en skål med en elpisker. Pisk, indtil cremen bliver tyk.
Hak chokoladen fint, og servér vaflerne med kaffecreme og chokolade. Pynt vaflerne med citronmelisse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar