Vafler med citron og birkes

Citron og birkes er en velsmagende kombination, men hvem har bestemt, at den skal være forbeholdt kager? Vend rigeligt med citronskal og birkes i vaffeldejen, så er der til både dessert og den lille eftermiddagssult. Mums!

Vafler med citron og birkes
0-30 min.

(0)

1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner

Ingredienser

personer

Vafler

hvedemel
150 g
havregryn
30 g
bagepulver
1 tsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
birkes
3 spsk.
salt
½ tsk.
sukker
1 spsk.
usprøjtede citroner
2
mælk
2 dl
æg
3
piskefløde
1 dl
smør
100 g

Topping

mascarpone
250 g
piskefløde
1 dl
vaniljepulver
1 knsp.
granatæbler
½
usaltede pistacienødder uden skal
3 spsk.
citronmelisse
1 håndfulde

Sådan gør du

Vafler

Vend mel, havregryn, bagepulver, kardemomme, birkes, salt og sukker sammen i en skål.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Tilsæt citronskal, saft fra 1 citron og mælk, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt æg, og pisk dejen sammen. Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker, og vend den i dejen med en dejskraber.
Smelt smørret, og hæld næsten alt smør i dejen. Vend dejen sammen.
Pensl det belgiske vaffeljern med resten af smørret. Bag vaflerne gyldne.

Topping

Pisk mascarpone, piskefløde og vanilje sammen til en luftig creme i en skål med en elpisker.
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Hak nødderne groft.
Servér vaflerne med mascarponecreme, granatæble og nødder. Pynt dem med citronmelisse.

Tip!

Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'