Vafler med citron og birkes
Citron og birkes er en velsmagende kombination, men hvem har bestemt, at den skal være forbeholdt kager? Vend rigeligt med citronskal og birkes i vaffeldejen, så er der til både dessert og den lille eftermiddagssult. Mums!

0-30 min.
(0)
1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner
Ingredienser
personer
Vafler
- hvedemel
- 150 g
- havregryn
- 30 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- birkes
- 3 spsk.
- salt
- ½ tsk.
- sukker
- 1 spsk.
- usprøjtede citroner
- 2
- mælk
- 2 dl
- æg
- 3
- piskefløde
- 1 dl
- smør
- 100 g
Topping
- mascarpone
- 250 g
- piskefløde
- 1 dl
- vaniljepulver
- 1 knsp.
- granatæbler
- ½
- usaltede pistacienødder uden skal
- 3 spsk.
- citronmelisse
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Vafler
Vend mel, havregryn, bagepulver, kardemomme, birkes, salt og sukker sammen i en skål.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Tilsæt citronskal, saft fra 1 citron og mælk, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt æg, og pisk dejen sammen. Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker, og vend den i dejen med en dejskraber.
Smelt smørret, og hæld næsten alt smør i dejen. Vend dejen sammen.
Pensl det belgiske vaffeljern med resten af smørret. Bag vaflerne gyldne.
Topping
Pisk mascarpone, piskefløde og vanilje sammen til en luftig creme i en skål med en elpisker.
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Hak nødderne groft.
Servér vaflerne med mascarponecreme, granatæble og nødder. Pynt dem med citronmelisse.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner