Vafler med citron og birkes
1. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Citron og birkes er en velsmagende kombination, men hvem har bestemt, at den skal være forbeholdt kager? Vend rigeligt med citronskal og birkes i vaffeldejen, så er der til både dessert og den lille eftermiddagssult. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Vend mel, havregryn, bagepulver, kardemomme, birkes, salt og sukker sammen i en skål.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Tilsæt citronskal, saft fra 1 citron og mælk, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt æg, og pisk dejen sammen. Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker, og vend den i dejen med en dejskraber.
Smelt smørret, og hæld næsten alt smør i dejen. Vend dejen sammen.
Pensl det belgiske vaffeljern med resten af smørret. Bag vaflerne gyldne.
Pisk mascarpone, piskefløde og vanilje sammen til en luftig creme i en skål med en elpisker.
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Hak nødderne groft.
Servér vaflerne med mascarponecreme, granatæble og nødder. Pynt dem med citronmelisse.
Tip!
Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk