Vafler med butterbeans
4. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Du kan med sikkerhed ikke smage det, men med en halv dåse bønner i vaffeldejen bliver det færdige resultat væsentlig mere mættende. Og det er jo bestemt ikke en dårlig ting, for så er det endnu mere i orden at spise vafler til aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en skål.
Hæld butterbeans i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af.
Blend butterbeans og mælk helt fint i en blender. Vend butterbeancremen sammen med de tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen med et piskeris. Smelt smør, og vend det i dejen.
Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne gyldne en ad gangen. Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.
Pil løget, og hak det fint. Skyl purløgen, og hak den fint. Skyl agurken, og skær den i skiver.
Pynt vaflerne med hytteost, rejer, agurk, rødløg og purløg. Servér dem sammen med en skive citron.
Tip!
Har du en dåse kikærter i skabet? Du kan lige så godt bruge kikærter i dejen – dem kan du nemlig heller ikke smage i de færdige vafler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk