Vafler med butterbeans

4. april 2022 af .

Foto: Peter Kam

Du kan med sikkerhed ikke smage det, men med en halv dåse bønner i vaffeldejen bliver det færdige resultat væsentlig mere mættende. Og det er jo bestemt ikke en dårlig ting, for så er det endnu mere i orden at spise vafler til aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en skål.
Hæld butterbeans i en sigte, og skyl dem i vand. Lad bønnerne dryppe af.
Blend butterbeans og mælk helt fint i en blender. Vend butterbeancremen sammen med de tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen med et piskeris. Smelt smør, og vend det i dejen.
Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne gyldne en ad gangen. Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du bage vaflerne i et almindeligt vaffeljern.
Pil løget, og hak det fint. Skyl purløgen, og hak den fint. Skyl agurken, og skær den i skiver.
Pynt vaflerne med hytteost, rejer, agurk, rødløg og purløg. Servér dem sammen med en skive citron.

Tip!

Har du en dåse kikærter i skabet? Du kan lige så godt bruge kikærter i dejen – dem kan du nemlig heller ikke smage i de færdige vafler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar