Vafler med Amarena-kirsebær

3. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Har du et glas Amarena-kirsebær stående i køleskabet? Du behøver ikke reservere de søde bær til risalamanden – de smager nemlig lige så godt oven på hjemmebagte vafler. Servér dem til julebrunchen eller som en anderledes juledessert.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, kardemomme, salt og sukker sammen i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.
Smelt smørret, og hæld næsten alt smør i dejen. Pisk den sammen.
Pensl det belgiske vaffeljern med resten af smørret. Bag vaflerne gyldne.
Hak nødderne groft.
Pluk granatæblekernerne, og fordel nødder, granatæblekerner og kirsebær på toppen af pandekagerne sammen med lidt cremefraiche.

Tip!

Har du ikke et belgisk vaffeljern? Du kan også bage vaflerne i et helt almindeligt vaffeljern.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar