Vafler med Amarena-kirsebær
3. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du et glas Amarena-kirsebær stående i køleskabet? Du behøver ikke reservere de søde bær til risalamanden – de smager nemlig lige så godt oven på hjemmebagte vafler. Servér dem til julebrunchen eller som en anderledes juledessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, kardemomme, salt og sukker sammen i en skål.
Tilsæt mælken, og pisk dejen sammen med et piskeris.
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.
Smelt smørret, og hæld næsten alt smør i dejen. Pisk den sammen.
Pensl det belgiske vaffeljern med resten af smørret. Bag vaflerne gyldne.
Hak nødderne groft.
Pluk granatæblekernerne, og fordel nødder, granatæblekerner og kirsebær på toppen af pandekagerne sammen med lidt cremefraiche.
Tip!
Har du ikke et belgisk vaffeljern? Du kan også bage vaflerne i et helt almindeligt vaffeljern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk