Urtepaneret svinemørbrad
27. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Mix nogle af de krydderurter, du har i vindueskarmen, i haven eller på altankassen med parmesan, og pak en svinemørbrad ind i dem. Det er nemt og giver masser af smag til det milde og møre kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Afpuds mørbraden for sener og hinder.
Blend krydderurterne med parmesan skåret i mindre stykker, skallen fra citronen og olie. Blend til en jævn konsistens, og smag til med salt og peber.
Brun svinemørbraden på en pande i olivenolie. Tag den af panden, drys mel på alle kanterne, og pensl med sennep. Rul kødet i krydderurteblandingen.
Bag mørbraden i ovnen i 10 minutter, vend den om, og bag i yderligere 10 minutter. Kernetemperaturen skal være 62-65°. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det ud til tykke bøffer.
Servér mørbradbøfferne med kogte nye kartofler og en blandet salat til.
Tip!
Brug gerne andre krydderurter, hvis du har dm i forvejen. Alle slags kan bruges!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sprød og saftig indbagt mørbrad