Urtehummus med gulerødder, grissini og oliven
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Væk appetitten med sprøde snacks serveret med en cremet hummus. Normalt indgår der ikke friske krydderurter i hummus, men de giver både god farve og smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp kikærterne i en sigte.
Skyl og pluk persille og dild. Blend kikærterne i en blender eller foodprocessor sammen med persille, dild (gem lidt til pynt),tahin, cremefraiche, citronsaft, olie og spidskommen til en glat creme.
Smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis hummussen er for tyk.
Riv skallen, og pres citronen.
Vend oliven sammen med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Skyl og hak persille. Læg de marinerede oliven i en skål, og drys lidt citronskal og persille over dem.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Servér gulerødder og grissini med urtehummus og marinerede oliven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk