Upside-down-tærte med pære
30. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne skønne pæretærte bages med pærerne nederst og et lag dej øverst, men ved servering skal den vendes ud af formen, så pærerne havner øverst – deraf navnet upside-down-tærte.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skræl pærerne, del dem i halve, og fjern kernehuset.
Smør springformen med lidt smør, og fordel pærerne i formen med skærefladen opad. Tænd ovnen på 170°.
Pisk smør, sukker, sirup og flormelis sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk æggene i, 1 ad gangen.
Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
Fordel dejen over pærerne, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time, til den er flot gylden på toppen. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk.
Lad tærten køle lidt af. Vend den forsigtigt ud af formen og direkte over på et serveringsfad, så kagedejen er nederst, og pærerne øverst.
Servér med cremefraiche eller flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk