Upside down-muffins med æble og karamel
Disse muffins er fulde af krydderi og sødme, og de er nemme at lave. Det lyse muscovadosukker giver en skøn og mild smag af flødekaramel.

31-60 min.
(2)
4. april 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
stk.
Muffins
- smør
- 125 g
- lyst muscovadosukker
- 175 g
- æg
- 2
- græsk yoghurt 2 %
- 150 g
- stødt kanel
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- salt
- 1 knsp.
- hvedemel
- 200 g
- bagepulver
- 1 tsk.
Æbler med karamel
- æbler
- 2
- smør
- 75 g
- flagesalt
- 1 knsp.
- lyst muscovadosukker
- 125 g
Udstyr
- 10 muffinforme
Sådan gør du
Æbler med karamel
Skyl æblerne, skær dem i halve, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både.
Smelt smør i en gryde, tilsæt salt og sukker, og kog nogle minutter ved lav varme, til sukkeret er smeltet.
Smør 10 muffinforme, fordel æblebådene i, og hæld karamellen over. Bag dem i ovnen i 4-5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formen.
Muffins
Tænd ovnen på 175°. Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse. Rør æg i et ad gangen, og rør i 2-3 minutter. Pisk æggemassen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter.
Rør yoghurt i æggemassen. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i. Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformene.
Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og tjek med en gaffel eller et træspyd at dine muffins er færdigbagte. Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud. Servér.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner