Upside down-muffins med æble og karamel

Disse muffins er fulde af krydderi og sødme, og de er nemme at lave. Det lyse muscovadosukker giver en skøn og mild smag af flødekaramel.

Upside down-muffins med æble og karamel
31-60 min.

(2)

4. april 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

stk.

Muffins

smør
125 g
lyst muscovadosukker
175 g
æg
2
græsk yoghurt 2 %
150 g
stødt kanel
1 tsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
salt
1 knsp.
hvedemel
200 g
bagepulver
1 tsk.

Æbler med karamel

æbler
2
smør
75 g
flagesalt
1 knsp.
lyst muscovadosukker
125 g

Udstyr

  • 10 muffinforme

Sådan gør du

Æbler med karamel

Skyl æblerne, skær dem i halve, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både.
Smelt smør i en gryde, tilsæt salt og sukker, og kog nogle minutter ved lav varme, til sukkeret er smeltet.
Smør 10 muffinforme, fordel æblebådene i, og hæld karamellen over. Bag dem i ovnen i 4-5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formen.

Muffins

Tænd ovnen på 175°. Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse. Rør æg i et ad gangen, og rør i 2-3 minutter. Pisk æggemassen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter.
Rør yoghurt i æggemassen. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i. Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformene.
Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og tjek med en gaffel eller et træspyd at dine muffins er færdigbagte. Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud. Servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'