Upside down-banankage
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Læg karamel og bananskiver i bunden af en springform, og hæld herefter dejen over. Så får du en svampet kage, der ser virkelig dekorativ ud, når du vender den ud med bunden opad.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt smør og farin i en lille gryde ved lav varme. Skru op for varmen, bring karamellen i kog, og lad den koge i 1-2 minutter – den skal stadig være tyktflydende. Tag gryden af varmen. Læg bagepapir i bunden af springformen, og hæld karamellen i formen.
Tænd ovnen på 160°. Skræl bananerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel bananskiverne oven på karamellen i et taglagt mønster, så de overlapper hinanden.
Smelt smørret, og sæt det til side. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter. Vend mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen. Rør det smeltede smør i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen oven på bananskiverne. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time, eller til den føles gennembagt, når du stikker i den med et træspyd.
Tag kagen ud, og afkøl den i 5 minutter på en bagerist. Læg et serveringsfad eller en tallerken over springformen, vend den på hovedet, og fjern springformens kant og bund – nu vender kagen med bananskiverne opad.
Rør cremefraiche og vaniljesukker sammen i en skål, og servér cremen til den lune banankage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk