Tyrkisk pizza med oksekød og grønt
31. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Lækre portionspizzaer med krydret oksekød og friske krydderurter, der smager af rejser sydpå.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olie, sukker, salt og mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Steg hvidløg, kød og krydderier i olie i en gryde i 5-6 minutter, til kødet er godt brunet. Tilsæt tomatpuré og vand, rør rundt, og steg videre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Del pizzadejen i 4 lige store stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord til ovale pizzabunde. Sno enderne lidt, så bundene får form som små både.
Læg pizzabundene over på bagepapir. Drys dem med revet ost, og top med den krydrede kødblanding. Dryp lidt olie over hver pizza, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Skyl og pluk persillen. Dryp lidt cremefraiche ud over pizzaerne, og top med tomattern og persille. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk