Tyrkisk pizza med lammekød og chilidressing
5. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Eksotisk pizza med skønne krydderier og en stærk dressing til de modige.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt pizzamel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg kød og krydderier i olie i en gryde i 5-8 minutter, til kødet er godt brunet. Tilsæt tomatpuré, og rør rundt. Steg videre i 2 minutter, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Del pizzadejen i 4 lige store stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord til ovale pizzabunde.
Læg pizzabundene over på bagepapir. Drys revet ost på bundene, top med den krydrede lammekødsblanding, og dryp med lidt olie.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.
Rør cremefraiche, tomatpuré, chilisauce og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og pluk persillen.
Top pizzaerne med peberfrugt, rødløg og persille, og servér med chilidressing i en skål til at dryppe over. <br />
Tip!
I stedet for at lave pizzadejen selv, kan du bruge fladbrød eller naanbrød som bunde. Lammekødet kan evt. udskiftes med hakket oksekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk