Tyrkisk lahmacun med lam
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lahmacun er Tyrkiets svar på den italienske pizza. Her er den krydret med lammekød, harissa og masser af persille.
Bemærk
Hævetid: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
evt. en pizzasten
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
Læg kødet i en skål. Skyl og hak persille. Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.
Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
Fordel farsen på dejen, og dryp med olie. Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter.
Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.
Tip!
Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk