Tyrkisk lahmacun med lam

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Lahmacun er Tyrkiets svar på den italienske pizza. Her er den krydret med lammekød, harissa og masser af persille.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

evt. en pizzasten

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Rør mel i, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er ensartet og elastisk.
Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, til den har dobbelt størrelse.
Læg kødet i en skål. Skyl og hak persille. Pil og riv løg og hvidløg, og rør det i kødet sammen med tomatpuré, harissa, paprika, persille, salt og peber.
Tænd ovnen på 275-300°, og varm evt. en pizzasten med i ovnen. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem meget tyndt ud til 2 runde pizzabunde.
Fordel farsen på dejen, og dryp med olie. Bag pizzaerne i ovnen (evt. oven på en varm pizzasten) i 7-12 minutter.
Top de færdigbagte pizzaer med citron og tomater skåret i både, syltede chilier og plukket, skyllet persille.

Tip!

Brug evt. hakket oksekød i stedet for lam.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar