Tykstegsbøffer med sprødt grønt, ovnkartofler og chilimayo

1. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

En tykstegsbøf er en meget smagfuld udskæring, så du behøver ikke krydre med andet end salt og peber. Desuden får retten ekstra smag fra den cremede, hjemmelavede chilimayonnaise.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfad med bagepapir i bunden. Krydr med herbes de Provence, salt og peber, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste træede ende af. Saml dem i bundter med 4 asparges i hver, og vikl en skive parmaskinke omkring hvert bundt. Læg aspargesbundterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem let med salt og peber. Sæt dem ind i ovnen til kartoflerne, og steg dem i ca. 10 minutter, til de har taget lidt farve og er blevet sprøde og lækre.
Blend æg, olie, sennep, eddike og salt, til mayonnaisen er helt tyk. Rør chilisauce i mayonnaisen, og smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld chilimayonnaisen på glas, og sæt den på køl indtil servering.
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Opvarm en (grill)pande med olie, og steg bøfferne på panden i 2-3 minutter på hver side, afhængig af hvor røde de skal være. Krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile på en tallerken i et par minutter før servering. Tør panden af, og opvarm den igen med lidt olie. Steg porreskiverne på panden i ca. 5 minutter, til de er bløde og let sprøde. Krydr med salt.
Anret bøfferne med ristede porrer og aspargesbundter, og servér med ovnkartofler og chilimayonnaise.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar