Tykstegsbøffer med kartoffelsalat og majskolber
15. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En god tykstegsbøf er rigtig weekendmad. Servér med en fyldig kartoffelsalat, majskolber og persillesmør. Og selvfølgelig et godt glas vin!
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør sammen med persille og flagesalt, og sæt det på køl i mindst 1 time inden servering.
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre. Pil kartoflerne, og afkøl dem helt. Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurken i tern, og halvér tomaterne. Skær radiserne i tynde skiver.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen.
Vend de afkølede kartofler og ca. halvdelen af agurketernene i dressingen. Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.
Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter.
Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande med olie og smør, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
Servér bøfferne med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk