Tykstegsbøffer med kartoffelsalat og majskolber
En god tykstegsbøf er rigtig weekendmad. Servér med en fyldig kartoffelsalat, majskolber og persillesmør. Og selvfølgelig et godt glas vin!

31-60 min.
(0)
15. marts 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
personer
Tykstegsbøffer
- tykstegsbøffer
- 4
- salt og peber
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- smør til stegning
- 1 spsk.
Persillesmør
- kruspersille
- 1 potter
- blødt smør
- 100 g
- flagesalt
- 1 tsk.
Kold kartoffelsalat
- små kartofler
- 800 g
- agurker
- ½
- små blommetomater
- 150 g
- radiser
- 1 bundter
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
- mayonnaise
- 2 spsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- citronsaft
- 2 tsk.
- salt og peber
- kruspersille
- 1 potter
- frisk dild
- 1 potter
- purløg
- ½ potter
Majskolber
- majskolber
- 4
Sådan gør du
Persillesmør
Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør sammen med persille og flagesalt, og sæt det på køl i mindst 1 time inden servering.
Kold kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre. Pil kartoflerne, og afkøl dem helt. Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurken i tern, og halvér tomaterne. Skær radiserne i tynde skiver.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen.
Vend de afkølede kartofler og ca. halvdelen af agurketernene i dressingen. Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.
Majskolber
Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter.
Tykstegsbøffer
Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande med olie og smør, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
Servering
Servér bøfferne med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner