Tykstegsbøffer med kartoffelsalat og majskolber

En god tykstegsbøf er rigtig weekendmad. Servér med en fyldig kartoffelsalat, majskolber og persillesmør. Og selvfølgelig et godt glas vin!

Tykstegsbøffer med kartoffelsalat og majskolber
31-60 min.

(0)

15. marts 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Afkøling: Mindst 1 time.

Ingredienser

personer

Tykstegsbøffer

tykstegsbøffer
4
salt og peber
olivenolie til stegning
1 spsk.
smør til stegning
1 spsk.

Persillesmør

kruspersille
1 potter
blødt smør
100 g
flagesalt
1 tsk.

Kold kartoffelsalat

små kartofler
800 g
agurker
½
små blommetomater
150 g
radiser
1 bundter
cremefraiche 18 %
2 dl
mayonnaise
2 spsk.
dijonsennep
1 tsk.
flydende honning
1 tsk.
citronsaft
2 tsk.
salt og peber
kruspersille
1 potter
frisk dild
1 potter
purløg
½ potter

Majskolber

majskolber
4

Sådan gør du

Persillesmør

Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør sammen med persille og flagesalt, og sæt det på køl i mindst 1 time inden servering.

Kold kartoffelsalat

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre. Pil kartoflerne, og afkøl dem helt. Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurken i tern, og halvér tomaterne. Skær radiserne i tynde skiver.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen.
Vend de afkølede kartofler og ca. halvdelen af agurketernene i dressingen. Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.

Majskolber

Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter.

Tykstegsbøffer

Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande med olie og smør, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.

Servering

Servér bøfferne med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'