Tykke spinatvafler med lakserillette og rejer
Bland spinat i vaffeldejen, og tag de smukkeste, grønne vafler op af vaffeljernet. De sætter kulør på aftensmaden og smager skønt!

31-60 min.
(2)
2. december 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Tykke spinatvafler
- frisk babyspinat
- 100 g
- æg
- 3
- mælk
- 3 dl
- hvedemel
- 270 g
- salt
- 1½ tsk.
- bagepulver
- 1 tsk.
- smør til stegning
- 1 spsk.
Lakserillette
- varmrøget laks
- 375 g
- rødløg
- 1
- kruspersille
- 1 håndfulde
- cremefraiche 38 %
- 3 spsk.
- mayonnaise
- 2 spsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- citronsaft
- 2 tsk.
- salt og peber
- kapers
- 1 spsk.
Til servering
- blandet grøn salat
- 75 g
- rejer
- 200 g
- citroner
- 1
Sådan gør du
Tykke spinatvafler
Skyl og tør spinaten. Blend alle ingredienserne til vaffeldejen sammen i en blender eller foodprocessor til en ensartet masse.
Varm vaffeljernet op – brug gerne et vaffeljern med plader til belgiske vafler. Pensl pladerne med lidt smeltet smør, og steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Der bliver ca. 10 vafler ud af portionen.
Lakserillette
Fjern skindet på laksen, og findel laksekødet med en gaffel. Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak persillen fint.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og citronsaft sammen i en skål, og smag til med salt og peber – vær forsigtig med saltet, da laksen også er salt i sig selv. Vend laks, rødløg, persille og kapers sammen med dressingen. Dæk skålen til, og sæt rilletten på køl indtil servering.
Servering
Skyl og tør salaten. Anret spinatvaflerne med lakserillette og rejer, og pynt med salat. Servér med citronbåde.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner