Tykke spinatvafler med lakserillette og rejer

Bland spinat i vaffeldejen, og tag de smukkeste, grønne vafler op af vaffeljernet. De sætter kulør på aftensmaden og smager skønt!

Tykke spinatvafler med lakserillette og rejer
31-60 min.

(2)

2. december 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Tykke spinatvafler

frisk babyspinat
100 g
æg
3
mælk
3 dl
hvedemel
270 g
salt
1½ tsk.
bagepulver
1 tsk.
smør til stegning
1 spsk.

Lakserillette

varmrøget laks
375 g
rødløg
1
kruspersille
1 håndfulde
cremefraiche 38 %
3 spsk.
mayonnaise
2 spsk.
dijonsennep
1 tsk.
citronsaft
2 tsk.
salt og peber
kapers
1 spsk.

Til servering

blandet grøn salat
75 g
rejer
200 g
citroner
1

Sådan gør du

Tykke spinatvafler

Skyl og tør spinaten. Blend alle ingredienserne til vaffeldejen sammen i en blender eller foodprocessor til en ensartet masse.
Varm vaffeljernet op – brug gerne et vaffeljern med plader til belgiske vafler. Pensl pladerne med lidt smeltet smør, og steg vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Der bliver ca. 10 vafler ud af portionen.

Lakserillette

Fjern skindet på laksen, og findel laksekødet med en gaffel. Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak persillen fint.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og citronsaft sammen i en skål, og smag til med salt og peber – vær forsigtig med saltet, da laksen også er salt i sig selv. Vend laks, rødløg, persille og kapers sammen med dressingen. Dæk skålen til, og sæt rilletten på køl indtil servering.

Servering

Skyl og tør salaten. Anret spinatvaflerne med lakserillette og rejer, og pynt med salat. Servér med citronbåde.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'