Tykke matcha-pandekager med yoghurt
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Disse pandekager er gode både som morgenmad og dessert. De luftige pandekager smager himmelsk, når de bliver serveret med yoghurt, men du kan også toppe dem med bær alt efter sæson.
Ingredienser
Udstyr
6 ringforme med en diameter på ca. 6 cm og en højde på 4 cm
Sådan gør du
Pisk mælk, yoghurt og æg sammen i en skål. Bland mel, sukker, matcha og natron i en anden skål.
Vend æggemassen og melblandingen sammen, til dejen er jævn og glat.
Fordel lidt olie i en dyb pande. Smør de 6 ringforme med lidt olie, og sæt dem i panden. Fyld dej halvt op i formene, og lad den sætte sig lidt i bunden i ca. ½ minut.
Hæld 1/4 dl vand i den dybe pande, og læg låg på. Lad pandekagerne stege i 5-8 minutter, til de har sat sig.
Vend hurtigt ringformene, og steg uden låg i yderligere et par minutter.
Tag ringformene af panden, og lad de tykke pandekager sætte sig lidt. Løsn forsigtigt pandekagerne med en lille kniv, og vend dem ud af ringformene.
Servér pandekagerne toppet med yoghurt, hakkede pistacier og ahornsirup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk