Tykke æblepandekager med ahornsirup
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Disse pandekager er vidunderlige til brunch. Lav dem også gerne med pærer, hvis du har dem liggende i frugtskålen.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel med sukker, kanel, kardemomme, bagepulver og salt i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og pisk det i melblandingen sammen med æg og mælk, til dejen er jævn og ensartet.
Skyl æblerne, og skær dem i skiver. Smelt lidt smør på en pande, og steg 2-3 skiver æble ad gangen, alt efter pandens størrelse.
Hæld lidt dej på hvert æble, og steg pandekagerne gyldne på den ene side. Vend pandekagerne, og steg dem færdige på den anden side.
Tør evt. panden af, og gentag, til dej og æbleskiver er brugt. Hold evt. pandekagerne lune mellem 2 tallerkener.
Servér pandekagerne sammen med rørsukker og ahornsirup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk