Tuntatar på tacochips med olivensalsa
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Sæt et fad med tuntatar på tacochips frem på bordet som en lille snack, og servér et glas champagne som velkomstdrink, så er middagen allerede godt i gang.
Bemærk
Frysetid, fisk: 1-4 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær tun i små tern, og vend dem med limesaft, salt og peber.
Pil perleløg, og snit dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl løgskiverne i koldt vand i en sigte.
Skær oliven i mindre stykker, og vend dem sammen med de afdryppede løgskiver, sojasauce og olivenolie.
Anret tuntataren oven på tacoskaller, og top med olivensalsa.
Tip!
Fisk, som skal bruges til tatar, skal være helt frisk. Derudover skal fisken have været frosset ved -20º i mindst et døgn eller ved -18º i mindst fire døgn for at undgå eventuelle parasitter. Spørg hos fiskehandleren – han har måske fisk på frost, som netop er beregnet til tatar, sushi eller råmarinering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk