Tuntatar med urter og grøn salat
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Betina Hastoft
Denne tatar af tun er fyldig og spækket med smag. Spis den som forret eller som en let anretning.
Ingredienser
Sådan gør du
Bed om sushi-tun hos fiskehandleren, så han ved, at den skal serveres rå. Alternativt kan du selv fryse frisk tun ned i 2 døgn, så får den kvalitet som sushi-tun.
Skær tunkødet i fine tern.
Hak koriander, purløg og mynte. Skær avocadoen i fine tern uden skræl.
Rør tun, krydderurter, sesamfrø og avocado sammen. Pres saften af limefrugterne. Smag til med friskpresset limesaft, sesamolie og fiskesauce.
Fordel tataren i portionsforme, og stil dem i køleskabet.
Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Rør olivenolie, eddike og presset hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
Vend tuntataren ud af formen og direkte over på en tallerken. Servér med grøn salat og lidt groft brød.
Tip!
Når den rå fisk spiller hovedrollen som her, kaldes det også sashimi. Brug altid fisk af højeste kvalitet, når du serverer den rå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på tatar af oksekød
Powered by Froala Editor