Tunsandwich på ristet rugbrød
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre tunsandwich er beviset på, at rugbrød til aftensmad bestemt ikke behøver at være kedeligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Varm æblecidereddike i en kasserolle, så det netop når kogepunktet.
Læg rødløgsbåde i et skoldet syltetøjsglas, hæld eddike over, og lad det stå og køle af indtil servering.
Dræn tunen, og hæld tunen i en skål. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, og hæld vandet fra. Pil løget, og hak det fint.
Rør tun, edamamebønner, rødløg, mayonnaise, græsk yoghurt, salt, peber og citronsaft sammen til en jævn og grov konsistens.
Rist rugbrødet. Flæk avocadoerne, og skrab kødet ud. Skær avocadoerne i skiver.
Anret grøn salat, tunsalat og avocadoskiver på rugbrødet. Pynt med syltet rødløg, krydr med salt og peber, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk