Tunsandwich med æg
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Denne franske sandwich med tun, ansjoser og friske grøntsager smager skønt og mætter godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æggene i 9 minutter, og køl dem af. Pil dem, og skær dem i tykke skiver.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i halve. Skyl og slyng salatbladene. Skyl tomaterne, og skær dem i tykke skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Hæld væden fra tunen.
Skær flutene over på midten, og halvér dem. Gnid dem med hvidløg, og pensl med vineddike og olivenolie.
Læg salatblade på den ene halvdel, og dæk med tomatskiver og peberfrugt. Fordel plukket tunfisk, æg og evt. en ansjos ovenpå. Dæk med løgringe og et par basilikumblade. Krydr med salt og peber (husk, at ansjoser også er salte!).
Læg den anden halvdel af fluten over, og pak evt. brødet ind i madpapir.
Tip!
Fyld aldrig mere i en sandwich, end at du kan gabe over den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk