Tunmousse

9. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Åååååh, tunmousse. Der var en gang, hvor der altid var sådan en krabat på bordet, når der var fest og sammenkomst. Den tradition skal vi da tilbage til, så her får du opskriften på det allerbedste, der er kommet ud af 1980'erne.

Bemærk
Moussen skal sætte sig på køl i mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand. Hæld væsken fra tunen, kassér den, og hæld tunen i en foodprocessor.
Pil og hak løget fint, og hæld det i foodprocessoren sammen med smør og cremefraiche.
Kør, til konsistensen er ensartet. Smag til med citronskal, salt og peber.
Hæld 2 spsk. citronsaft i en kasserolle, og smelt husblassen heri. Hæld det i tunblandingen, mens foodprocessoren kører.
Pisk fløden til let skum, og fold den i moussen. Fyld tunmoussen i en bageform beklædt med husholdningsfilm, og lad den sætte sig i mindst 4 timer på køl.
Servér med halverede tomater, friske dildkviste, citroner i både og godt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste tunmousse

En tunmousse skal være blød og cremet, og det er lige hvad du får med denne opskrift.

Tunen findeles i en foodprocessor med de øvrige ingredienser, men den kan også sagtens røres sammen ved håndkraft, hvis du ønsker en grovere konsistens.

Moussen får sin cremethed fra smør, cremefraiche og flødeskum, og husblas gør den fast. Ønsker du ikke at bruge husblas, kan du i stedet tilsætte lidt mere smør – den vil dog ikke blive lige så fast, som når du bruger husblas.

Vil du lave tunmoussen på smør, kan du tilsætte 100 g ekstra smør og undtage fløden.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar