Tunmousse

Åååååh, tunmousse. Der var en gang, hvor der altid var sådan en krabat på bordet, når der var fest og sammenkomst. Den tradition skal vi da tilbage til, så her får du opskriften på det allerbedste, der er kommet ud af 1980'erne.

Bemærk
Moussen skal sætte sig på køl i mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand.
Hæld væsken fra tunen, kassér den, og hæld tunen i en foodprocessor. Pil og hak løget fint, og hæld det i foodprocessoren sammen med smør og cremefraiche. Kør, til konsistensen er ensartet. Smag til med citronskal, salt og peber.
Hæld 2 spsk. citronsaft i en kasserolle, og smelt husblassen heri. Hæld det i tunblandingen, mens foodprocessoren kører.
Pisk fløden til let skum, og fold den i moussen. Fyld tunmoussen i en bageform beklædt med husholdningsfilm, og lad den sætte sig i mindst 4 timer på køl.
Servér med halverede tomater, friske dildkviste, citroner i både og godt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
16. april 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar